Ugrás a fő tartalomhoz

Jutasi úti épület bontása és tereprendezése

Ekf Vkek Korall

A projekt címe: Veszprém 2552. helyrajzi számú ingatlanon lévő, Jutasi út 30. szám alatti épület bontása és tereprendezése

A projekt azonosítószáma: ET-INF-2021/857856

Kedvezményezett neve: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

A szerződött támogatás összege: 42.883.100.-

A támogatás mértéke %-ban: 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím viseléséhez kapcsolódóan a „Veszprém 2552. helyrajzi számú ingatlanon lévő, Jutasi út 30. szám alatti épület bontása és tereprendezése” című projekt megvalósítására kapott támogatást.

Kiemelt cél, hogy az EKF programokhoz kapcsolódóan a városba érkező látogatók rendezett, megfelelő színvonalú környezetbe érkezzenek. A veszprémi vasútállomás és környezetének rendezése ehhez elengedhetetlen, mely kapcsán a Veszprém, 2552. helyrajzi számú ingatlanon lévő, Jutasi út 30. szám alatti épület bontása, és tereprendezése valósul meg.

A fejlesztés rövid távon közvetlenül hozzájárul az EKF rendezvényekhez kapcsolódóan a városba érkező látogatók megfelelő fogadásához, hosszú távon pedig a városi fejlesztési tervekhez járul hozzá.

A megvalósuló bontás és tereprendezés az első üteme a veszprémi vasútállomás és környékének megújítását célzó további beruházási tevékenységeknek, mellyel méltó helyszín kerülhet kialakításra az EKF programra érkező turisták részére.