Ugrás a fő tartalomhoz

Glass Art NOW! @ The Venice Glass Week 2023

Ekf Vkek Lila

A projekt címe: Glass Art NOW! @ The Venice Glass Week 2023

A projekt azonosítószáma: ET-NEM-2022/901416

Kedvezményezett neve: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

A szerződött támogatás összege: 10.805.000 Ft

Megvalósítás időszaka: 2023. május 1 – 2023. október 1.

A támogatás mértéke %-ban: 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A „Glass Art NOW!” című kiállítás a Velencei Üveghét, a „The Venice Glass Week” nemzetközi fesztivál keretében valósul meg. A fesztivált 2017-ben alapították, hogy megünnepeljék, támogassák és népszerűsítsék az üveggyártás művészetét, azt a művészeti és gazdasági tevékenységet, amelyről Velence lagúnavárosa már több mint 1000 éve híres az egész világon. A fesztivál hetedik alkalommal kerül megrendezésre 2023. szeptemberében.

A „Glass Art NOW!” célja nemzetközi kontextusban bemutatni a magyar üvegművészet eredetét, a magyar üvegtörténeti ívet meghatározó egyéni alkotók és alkotások korszakalkotó munkáit, melyek által a magyar üvegművészet egyediségét, egyedi formanyelvét mutatja a 21. században.

A kiállítás tere Velence legrégebben alapított és legfontosabb kulturális intézménye, az Ateneo Veneto díszterme, az Aula Magna lesz. Ez lesz az első üvegművészeti kiállítás az Ateneo Veneto-ban, mely a történelmi belvárosban a Szent Márk tér mellett a Rialto-tól öt perc sétára, az Operaház mellett található.

A kiállítást Veszprém városa a Family Path Kft.-vel együttműködésében valósítja meg.

A „Glass Art NOW!” kiállítás Veszprém Európa Kulturális Fővárosa számára egy magas színvonalú, különleges kulturális környezetben és kontextusban megvalósult referenciát jelent a jövőre tervezett nemzetközi kulturális és művészeti együttműködések terén.