Ugrás a fő tartalomhoz

A Dózsavárosi könyvtár felújítása

Ekf Vkek Korall

A projekt címe: Dózsavárosi könyvtár felújítása

A projekt azonosítószáma: ET-INF-2022/546216

Kedvezményezett neve: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

A szerződött támogatás összege: 326.170.447 Ft.

A támogatás mértéke %-ban: 100%

A projekt tartalmának bemutatása: A beruházás célja a közösség számára elérhető szolgáltatások növelése, a jobban kihasználható, akadálymentesen megközelíthető és használható funkciók által, egy igényesen felújított, családias hangulatú könyvtárépületben.

Az átalakítás révén, az épület emeletén lévő nagyterem mérete bővül, kiegészülve teakonyhával, öltözővel, akadálymentes vizesblokkal. A terem megközelítésének biztosítására a meglévő lépcső bontását követően új lépcső készül és az épület bejárati zónájának átalakításával új lift és akadálymentes bejárat épül.

Az akadálymentesítés jegyében az ingatlanon belül akadálymentes parkolót alakítunk ki, a hozzá vezető úttal, az épület udvar felőli megközelítésének biztosításával.

A belső átalakítás révén a felnőtt könyvtár alapterülete is bővül a feleslegessé vált iroda egységek és a kazánház bontásával, és kialakításra kerül egy olvasószoba is.

Az épület teljes gépészeti, fűtési és elektromos rendszere, a meglévő burkolatok, felületképzések, bádogozások felújításra kerülnek. Az udvarban egy kihúzható ponyvával rendelkező pergolás tér is kialakításra kerül.

Eszközbeszerzés keretében új bútorokat és a rendezvények megtartásához hordozható hangrendszert is kap az intézmény.

A projekt megvalósítása hozzájárul a kulturális örökség védelméhez azzal, hogy a fejlesztéssel érintett ingatlanban megvalósuló program kulturális, közösségépítő és közösségfejlesztő hatással bír.