Ugrás a fő tartalomhoz

„Rézsűs játszótér” részleges átalakítása és felújítása

Ekf Vkek Korall

A projekt címe: „Rézsűs játszótér” részleges átalakítása és felújítása

A projekt azonosítószáma: ET-INF-2022/787701

Kedvezményezett neve: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

A támogatás mértéke %-ban: 100%

A projekt támogatás összege: 83.433.000 Ft

A projekt tartalmának bemutatása: 

Veszprém MJV Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a város lakói – generációktól függetlenül – szabadidejüket hasznosan tölthessék el. A város népességmegtartó és népességnövelő erejének fokozása és a gyermekek egészséges testi és lelki fejlődésének nélkülözhetetlen eleme a biztonságos, minden igényt kielégítő, megfelelő eszközökkel felszerelt közterületi játszótér.

Rendkívül fontos, hogy a kisgyermekes családoknak szép és balesetmentes környezet álljon a rendelkezésére a szabadidő eltöltésére, és a használatba vett játszóeszközök megfeleljenek a legújabb elvárásoknak, mind esztétikai, mind biztonsági szempontból.

A játszóterek nemcsak a gyermekeknek, hanem az őket kísérő szülőknek, nagyszülőknek is fontos közösségi találkozási pontok, ahol felnőttek és gyermekek együtt játszhatnak, mozoghatnak, beszélgethetnek, találkozhatnak egymással.

Veszprém nagy népszerűségnek örvendő játszótere, a „Rézsűs játszótér” a Kolostorok és Kertek sétaútvonalon található. A játszótér elhelyezkedése rendkívül kedvező, hiszen közvetlen a Séd patak mentén található, csupán öt perces sétára a legközelebbi ingyenes parkolótól. A játszótér a terület adottságait kihasználva egy domboldal tövében került kialakításra 2010-ben.

Az azóta eltelt idő és a használat azonban nyomot hagyott rajta. A további balesetmentes szabadidő-eltöltés érdekében szükségessé vált a játszótér felújítása és kisebb átalakítása.

A projekt keretében megvalósítani tervezett főbb fejlesztési elemek:

  • A meglévő játszóelemek tisztítása, felújítása, és a rossz műszaki állapotban lévő játszóelemek cseréje.
  • A csúszda elemek cseréje, felújítása. A játszótéren meglévő, a játszótér alsós és felső részét összekötő rézsű és lépcsőrendszer felújítása, újraburkolása, a kavicsburkolat pótlása.