Ugrás a fő tartalomhoz

Botlatókövek és sétafesztivál

Ekf Vkek Lila

A projekt címe: Botlatókövek és sétafesztivál.

A projekt azonosítószáma: ET-PRG-2022/961954

Kedvezményezett neve: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

A szerződött támogatás összege: 4.500.000 Ft

Megvalósítás időszaka: 2023. június 15 – 2023. november 30.

A támogatás mértéke %-ban: 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A botlatókövek egyedi műalkotások, térplasztikák. A projekt keretében Veszprémben 10, és Ajkán 4 botlatókövet helyeznek el, a kövekhez kapcsolódóan 2 séta kerül megrendezésre 2023. júliusban és ősszel.

A Sétafesztivál keretében Veszprémben 7, Herenden 1, Balatonfüreden 4 séta kerül megrendezésre.

A séták a zsidósághoz köthető, vagy akár abból kitekintő városi séták, nem csak a turisztikailag frekventált helyszíneken. A kültéri túrákat tarkítják beltéri látogatások a mindennapokban nem bejárható helyszíneken (pl. színházi kulisszatitkok, egyetemi campus látogatás, üzemlátogatás), valamint a város 1-1 híres szülöttjének életútját bemutató helyszínekre épülő séták (Angyal Anna, Sauer Ignác, Schweitzer és Cholnoky család története).

A sétavezetők profi idegenvezetők vagy az adott téma szakértői, felkészülten, érthető és élvezetes előadói stílusban vezetik a sétákat, törekedve az interaktivitásra. A 3 napos sétafesztivál keretében összesen 12 tematikus séta valósul meg.

A sétafesztivál záróeseményére futnak be a hétvége utolsó sétái, amelyen 2023-ban a tervek szerint a Common Vibe és a Várkonyi csibészek lépnek fel. A Common Vibe egy olyan projekt, amelyben a periférián élő roma fiatalok és képzett zenészek együtt alkotnak, együtt zenélnek.

A közös zenélés a program eszköze, a közös alkotás, a közös élmény pedig hozzájárul a kapcsolatteremtési készségek, a másik és a másság tiszteletéhez és megbecsüléséhez, illetve a magatartási, önértékelési, önbecsülési problémákkal küzdő fiatalok pozitív irányú személyiségfejlődéséhez.