Ugrás a fő tartalomhoz

Várbörtön kiállítás kreatív tartalomfejlesztés /1. ütem/

Ekf Vkek Korall

A projekt címe: Várbörtön kiállítás kreatív tartalomfejlesztés /1. ütem/

A projekt azonosítószáma: ET-INF-2022/961169

Kedvezményezett neve: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

A projekt tartalmának bemutatása: 

Veszprém városa elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet, mely nem csak kulturális programok megszervezését jelenti, hanem az ezekhez kapcsolódó infrastrukturális beruházások megvalósítását is. A tervek között szerepel a Várbörtön Múzeum fejlesztése. A 8200 Veszprém, Vár utca 19. sz alatti, 235. helyrajzi számú ingatlanon lévő épület -3. pince szintjének – Várbörtön Múzeum terei.

A meglévő épület korábban is Várbörtön Múzeumként kulturális célt szolgált, Az ingatlan régóta felújításra szorul, a teljeskörű építészeti felújítás tökéletesen alkalmassá teszi nagy létszámban érkező látogatók befogadására.

Veszprém Törvényszék -3. szintje tervezett felújításának egyik elsődleges célja az állagmegóvás, falszigetelési- és átalakítási munkák, a történeti értéket képviselő elemek konzerválása, szükség esetén restaurálása, valamint a Várbörtön kiállítási funkciójának tervezési program szerinti felfrissítése.

Jelen támogatási igény a Várbörtön kiállítás megvalósításának 1. üteme, melynek keretében a kiállítási tartalom kreatív terveinek elkészítése valósul meg.

A projekt első ütemében – jelenlegi támogatási igény keretében – az alábbi munkarészek megvalósítása vált szükségessé:

  • a kiállítás megvalósítására vonatkozó, kivitelezési közbeszerzési eljárás lefolytatására is alkalmas épület megújításának építészeti koncepciójával és terveivel összehangolt módon a kiállítási tartalom kreatív kiviteli terveinek és szükséges alátámasztó dokumentációinak, elkészítése
  • a kiállítás megvalósítására és gyártmánytervek elkészítésére vonatkozó tervezési és kivitelezési feltételes közbeszerzési eljárás lefolytatása