Ugrás a fő tartalomhoz

Futókör a Haszkovó és Jutas városrészben

Ekf Vkek Korall

A projekt címe: ,,Futókör megvalósítása a Haszkovó és Jutas városrész területén”

Projekt azonosítószáma: ET-INF-2022/637623

Kedvezményezett neve: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

A projekt tartalmának bemutatása: 

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím viseléséhez kapcsolódóan, az ,,Futókör megvalósítása a Haszkovó és Jutas városrész területén” című projekt megvalósítására kapott lehetőséget.

A Jutasi úti lakótelepen 2022. szeptemberében elkezdődött a Jutas futókör kivitelezése a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. támogatásával. A kivitelező a Practical Kft., a lebonyolító pedig Veszprém város megbízásából a Veszprém 2030 Kft.

A múlt év végén a Jutasi út és a Haszkovó utca közötti szakasz építése kezdődött meg, de a munkák előrehaladása érdekében a teljes, több mint 3 km-es nyomvonalon is folynak a munkálatok, beleértve a Deák és a Báthory iskolák, valamint a Bóbita óvoda környezetét is. A műszaki teljesítés áprilisban meghaladta már az 50%-os készültségi fokot.

Sajnos az elmúlt hetek időjárási viszontagságai nem könnyítették meg a munkát, de jobb idő esetén elindulhat a futókör nyomvonalán a kialakított aszfalt alépítményre az alsó réteg gumiborításának kialakítása. A munkák végeztével a rekortán kopóréteget is megkaphatja a futópálya a teljes szakaszon.

A kivitelezési tevékenység jelenleg ütemterv szerint halad, a látványos gumiburkolat és rekortán terítési munkálatai május hónapban kezdődhetnek el, de egy kisebb szakaszon próba jelleggel már elkezdték a gumiburkolat öntését.

A futókör úttesten történő átvezetésének munkálatai meghaladják a 80%-os készültségi fokot, a lakosság sok helyen találkozhat már a figyelemfelhívó piros térköves szakaszokkal a leendő nyomvonalon.

A futókör mentén a szegélyezési munkák április hónapban befejeződnek, valamint a nagyfelületű járdafelújítási munkák is heteken belül befejeződnek.  

A projekt legutolsó fázisában történik a zöldfelületek újra füvesítése és új növények telepítése.

2023. júniusában egy ünnepélyes projektátadó rendezvény keretében vehetik hivatalosan is birtokba a létesítményt a mozogni vágyó veszprémiek.