Ugrás a fő tartalomhoz

VMJV Kulturális tartalomfejlesztés

Ekf Vkek Lila

A projekt címe: VMJV Kulturális tartalomfejlesztés

A projekt azonosítószáma: ET-MUV/3-2022-4046

Kedvezményezett neve: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

A szerződött támogatás összege: 428.960.000 Ft

Megvalósítás időszaka: 2022. január 1 – 2023. február 28.

A támogatás mértéke %-ban: 100%

A projekt tartalmának bemutatása

Városi rendezvények kulturális tartalomfejlesztése és kulturális programok megvalósítása

A város legfontosabb nagyrendezvényeinek, kulturális eseményeinek, rendezvényeinek megszervezése. Valamennyi rendezvény szervezése az EKF-re történő felkészülés jegyében történik, a kulturális-művészeti tartalom színvonalának emelése érdekében.

Nemzetközi rendezvények kulturális tartalomfejlesztése (nemzetközi együttműködések, találkozók, workshopok, XV. Magyar-Finn testvérvárosi konferencia)

XV. Magyar-Finn Testvérvárosi Konferencia 2022-ben Veszprém ad otthont az eseménynek, melynek célja a kulturális kapcsolatépítés, művészeti intézmények együttműködése. A nemzetközi esemény nem csupán Veszprémről és Rovaniemi-ről szól, hanem az összes résztvevő magyar városról és azok finn testvérvárosaikról.

A konferencia célja többek közt a testvérvárosi kapcsolatok ápolása, a már kialakult kulturális kapcsolatok és együttműködések megerősítése, illetve az új kulturális kapcsolatok és együttműködések megalapozása.

Nemzetközi együttműködés: A 2023-as kulturális év közeledtével egyre nagyobb hangsúly kerül Veszprém város nemzetközi kapcsolatainak ápolására, első sorban a kulturális örökség terén. Veszprém lassan 20 éve tagja az Európai Városok Szövetségének és azóta folyamatosan vesz részt a partnervárosok által közösen szervezett programokban.

Az év során 6-8 alkalommal nemzetközi partnerek bevonása, valamint az EKF program keretében közös projektek megvalósítása érdekében összehívott találkozók, illetve a nemzetközi partnerek e célból történő felkeresése (testvérvárosi találkozók, partnervárosi találkozók, ifjúsági találkozók, nemzetközi konferenciák és workshopok, nagyköveti látogatások) valósulnak meg.

A testvérvárosi és partnervárosi hálózatok mentén, a kulturális és művészeti területen való együttműködés, és kapcsolatépítés a fő cél.

Kulturális kiadványok

A SÉD kulturális kritikai folyóirat kiadványainak megjelentetése során a a városban, és a térségben megvalósuló kulturális eseményekre való reflektálás valósul meg. A SÉD folyóirat dokumentálja, és figyelemmel kíséri az EKF-re felkészülés jegyében zajló eseményeket, és a felkészülési időszakban a programhoz kapcsolódó az intézmények tevékenységét. 

A korábban elkészített és nyomdai kivitelezésre előkészített Veszprém 2030 stratégiai kiadvány nyomdai kivitelezése valósul meg. A stratégiai anyag az EKF 2023 év utáni időszakot mutatja be, a lezajlott programév eredményeire és várható hatásai reagálva.

Veszprém városi egyedi kulturális arculatát bemutató image/protokoll kiadvány elkészítése, szerkesztése és nyomdai kivitelezése valósul meg a projekt keretében. A kiadvány arculatát és tartalmát egyeztetve a VEB2023 Zrt. Kommunikációs osztályával.

Médiaszolgáltatások, tájékoztatás tudatformálás

A projekt csomag célja annak biztosítása, hogy a helyi médiafogyasztási szokásokhoz igazadó és a lakosság által kedvelt média felületeken rendszeresen megjelenjenek az EKF 2023 programév előkészítésével és a felvezető év programkínálatával kapcsolatos kulturális eseményekről szóló hírek és promóciós reklámanyagok.