Ugrás a fő tartalomhoz

Veszprém EKF 2023 cím viselésével kapcsolatos önkormányzati feladatok megvalósítása

Ekf Vkek Lila

A projekt címe: Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím viselésével kapcsolatos önkormányzati feladatok megvalósítása

A projekt azonosítószáma: OC-MUV/1-2020/4046

Kedvezményezett neve: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

A szerződött támogatás összege: 126.325.000 Ft

Megvalósítás időszaka: 2020. január 1 – 2021. április 30.

A támogatás mértéke %-ban: 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt során Veszprém Megyei Jogú Önkormányzatának az Európa Kulturális Fővárosa cím viselésével kapcsolatos kulturális rendezvényei és egyéb (új kezdeményezésű) akciói, és a már hagyományokkal rendelkező rendezvényei valósultak meg a hozzájuk kapcsolódó marketingkommunikációs tevékenységgel együtt. Cél volt, hogy a projekt keretében szervezett rendezvények, és kapcsolódó sajtóesemények kimagasló színvonalon kerüljenek megrendezésre az év minden szakában, és méltóak legyenek az Európai Kulturális Fővárosa címhez.

Veszprém EKF 2023 városi kiemelt rendezvények valósultak meg, többek között a Házasság hete, a Nyitott kertek rendezvény, a Magyar Kultúra napja, Sportévnyitó alkalmával rendezett kulturális rendezvény, valamint az EKF Nemzeti Ünnepek.

Az egyes városrészek egyedi épített és természeti örökségét bemutató, az ahhoz való helyi kötődést erősítő, közösségi bevonással megvalósuló akciók a veszprémi lakosság adott városrészében élő közösségét voltak hivatottak kiszolgálni. A Nyitott kertek rendezvény a lakókörnyezetét jobban megismerni vágyó emberek helyi kötődése mellett az összetartozásukat is erősítette.

Az egészségkultúra fontosságát hangsúlyozandó a Sportévnyitóhoz kapcsolódóan kulturális programokat, díjátadókat szerveztünk.

A házasság hete Magyarország számos városában megrendezett keretében számos, az emberi kapcsolatokat bemutató, művészeti-tudományos témájú előadáson, rendezvényen vehettek részt az érdeklődők.

Veszprém és régiója azon területekhez tartozik melyekről a fiatalok karrierindítás, és a modern életvitel okán elvándorolnak. Olyan kulturális programokat kínálzunk a fiatalok számára, mellyel hétköznapi problémáikra találhatnak megoldást, ezáltal célunk volt a fiatalok megtartása.

Az EKF 2023 tükrében 2030-ig tartó előzetes stratégiai megalapozó tanulmány is készült „Veszprém 2030, a kulturális alapú városfejlesztés stratégiai irányai” címmel, melyben felülvizsgálatra kerültek a stratégiai célok, tervezési alappremisszák.

A kulturális programok megvalósításához kapcsolódóan közterületi játszóeszközök felújítása is megvalósult.