Ugrás a fő tartalomhoz

Projektmegvalósítás – Jókai u. 8.

Ekf Vkek Korall

A projekt címe: Projektmegvalósítás és lebonyolítási feladatok – Jókai utca 8.

A projekt azonosítószáma: ET-INF-2021/9-4046

Kedvezményezett neve: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

A projekt tartalmának bemutatása: 

A régen vas-és fűszerkereskedésként működő Ruttner-ház modern diákszállóként, hostelként működik tovább, az év végétől pedig a Várbörtön kiállítás látogatóközpontja is itt kap helyet.  

A Jókai utcában található, országos műemléki védettségű épületet 15 hónap felújítás után, 2023. május 10-én adták át.

Az épület egyre tarthatatlanabb sorsa akkor fordult jobbra, amikor 2021. januárban háromoldalú együttműködést írt alá Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. és a Veszprémi Törvényszék. Az együttműködési megállapodás a Veszprémi Várbörtön kiállítás fejlesztését, a volt Ruttner-ház rekonstrukcióját, valamint a Várkert felújítását támogatja.

A fejlesztés során megtartották az épület építészeti értékeit, a felújítás alapvető szempontja volt, hogy megőrizzék a külső homlokzat romantikus megformálását és a hangulatos udvar klasszicista jellegét.

A Ruttner-ház emeleti szintjén hat vendégszobában összesen 36 szállóvendég helyezhető el. Mindegyik szoba külön bejárattal rendelkezik, egyenként és csoportosan is kiadhatóak, és akadálymentes szoba is helyet kapott az épületben.

Létrehoztak egy reggeliztetőtermet és belső teraszt is, illetve egy kávézót, amely a betérő vendégeket is várja, reggel nyolc órától este hatig, nyári szezonban nyolc órától egészen este kilencig.