Ugrás a fő tartalomhoz

Játszóterek fejlesztése

Ekf Vkek Korall

A projekt címe: ,,Játszóterek fejlesztése”

A projekt azonosítószáma: ET-INF-2022/607169

Kedvezményezett neve: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

A támogatás mértéke %-ban: 100%

A projekt tartalmának bemutatása: 

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím viseléséhez kapcsolódóan, a ,,Játszóterek felújítása” című projekt keretében infrastrukturális fejlesztések megvalósítására kapott lehetőséget.

A projekt keretén belül befejeződött Veszprém frekventált elhelyezkedésű játszótereinek felújítása és bővítése, hogy a gyermekek rendezett és igényes körülmények között használhassák azokat.

A támogatásnak köszönhetően Szabadságpusztán, a Ciklámen utcában rugós játék és csúszdavár került kihelyezésre, Veszprémben az Endrődi Sándor utca 42. szám alatti játszótéren játszóvárat helyeztek el, a Mester utcában a meglévő játszóteret bővítették csúszdavárral, rugós játékkal, mely alatt ütéscsillapító gyöngykavicsréteg kapott helyet. A Stadion utcában újabb játszóvárt vehetnek birtokba a gyerekek, a Halle utca 7. szám és a Stromfel Aurél 4. szám melletti játszótereken napvitorlákat helyeztek el a meglévő, illetve új homokozók fölé. A Martinovics Ignácz téren található területre Spaceball-eszközt telepítettek, alatta kör alakú, kerti szegéllyel szegélyezett öntött gumiburkolatra.

A tervezett fejlesztés szervesen kapcsolódik az Európa Kulturális Fővárosa 2023. projekt célkitűzéseihez, annak irányelveihez, így Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint Kedvezményezett támogatásban részesült a VEB2023 Zrt. részéről.

A végleges műszaki tartalom alapján a kivitelezési feladatokat a Sport Garden Kft. végezte, bruttó 61,2 millió Ft összértékben, és 2023. szeptemberétől már birtokba vehetik a gyermekek a megújult játszótereket.