Ugrás a fő tartalomhoz

EKF programhoz illeszkedő projektek beszerzési, közbeszerzési, tervezési, tervellenőri és műszaki ellenőri feladatok teljeskörű ellátása

Ekf Vkek Korall

A projekt címe: EKF programhoz illeszkedő projektek beszerzési, közbeszerzési, tervezési, tervellenőri és műszaki ellenőri feladatok teljeskörű ellátása, közbeszerzési és jogi szolgáltatások bevonása és a velük történő szerződéskötések megvalósítása

A projekt azonosítószáma: ET-INF-2021/2-4046

Kedvezményezett neve: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

A projekt tartalmának bemutatása: 

CODE-Digitális Élményközpont: a projekt célja egy olyan létesítmény létrehozása, mely a múzeumok világát közelebb hozza a látogatókhoz. Cél a kultúrafogyasztás növelése a 21. sz-i technikák segítségével, a világhírű művészek, festők, grafikusok, fotósok műveinek bemutatása a művek fizikai jelenlétének mellőzésével, azokat vetítéstechnikai eszközökkel bemutatva, animálva, interaktívvá téve. A létesítmény magában foglal egy multifunkciós rendezvénytermet is.

Acticity – volt Heim Pál Gyermekkórház és mosoda: az ingatlanon meglévő három épület hasznosítása: a volt gyermekkórház meglévő helyi védett épület átalakítása, bővítése és felújítása, helyet és teret adva a helyi sportegyesületeknek, táncművészeti csoportoknak, balettintézetnek; a volt konyhaépületének átalakítása, bővítése, felújítása, helyet biztosítva a katolikus szeretetszolgálat közreműködésével mozgásukban súlyosan korlátozott gyermekek rehabilitációjának; a volt mosodaépület felújításával és átalakításával gyermekfoglalkoztató és játszóház valamint falmászóközpont létrehozása.

Várkert -Tűztorony, Vár u. 17.: A meglévő, országosan védett műemlék épület jelenleg használaton kívül áll. A fejlesztés célja az épület felújítása és kreatív alkotó- illetve előadóművészetek számára történő hasznosítása, valamint az épülethez kapcsolódó területek rendezése.

Jókai u. 8.: a meglévő, országosan védett műemlék épület jelenleg használaton kívül áll. A fejlesztés célja az épület felújítása és kiállítótér, hostel típusú szállásként történő hasznosítása, valamint a várbörtön megközelítése érdekében lift építése és látogatóközpont kialakítása.

Digitális Alagút: a meglévő, egykori kisvasút alagútjának felújítása, kapcsolódó fogadó épület építése és digitális technika felszerelése. A cél egy digitális élményvilág és egyben változó tematikájú digitális kiállítás kialakítása. A meglévő játszótér kiszolgálására – kívülről is megközelíthető – vizesblokk és baba-mama szoba kialakítása.

Várbörtön: a Veszprémi Törvényszék épületében működő várbörtön múzeum új bejáratának kialakítása, és a múzeum belső tereinek felújítása, valamint új gyalogos megközelítési lehetőség kialakítása a várszoknya keleti oldalán.

Volt Bútorgyár: a területen rendezvények befogadására alkalmas nyitott, fedett-nyitott közösségi terek kialakítása, a hozzájuk kapcsolódó infrastruktúra kiépítése (gyalogos, kerékpáros közlekedés, parkolási kapacitások biztosítása) és a terület tájépítészeti eszközökkel történő rendezése.