Ugrás a fő tartalomhoz

Projektelőkészítési és lebonyolítási feladatok

Ekf Vkek Korall

A projekt címe: Projektelőkészítési és lebonyolítási feladatok – Futókör a Séd-völgyben, Halle utcai parkoló, Játszóterek, Kiskuti Csárda

A projekt azonosítószáma: ET-INF-2021/11-4046

Kedvezményezett neve: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

A szerződött támogatás összege: 61 425 794 Ft.

A támogatás mértéke %-ban: 100 %

A projekt tartalmának bemutatása:

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím viseléséhez kapcsolódó „Projektelőkészítési és lebonyolítási feladatok -Futókör a Séd-völgyben, Halle utcai parkoló, Játszóterek, Kiskuti Csárda” című projekt keretében többek között átfogó infrastrukturális fejlesztések megvalósítására kapott lehetőséget.

A projekt keretein belül megkezdődött a futókör építése a Séd-völgyben a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával.

A támogatási kérelem célja egy 800 méteres futókör létrehozása a veszprémi Kolostorok és Kertek közparkban. A park jelenleg is a szabadidősportolók és sétálók közkedvelt helyszíne. Azzal, hogy a sportolóknak elkülönített futópálya kerül kialakításra, elkerülhetők a balesetveszélyes szituációk és konfliktusok a parkot különféle célokból látogatók között. A területen található közvilágítás, mosdó, büfé, így a mozogni vágyók közvetlenül elérik a szükséges szolgáltatásokat.

1.ábra A futópálya nyomvonala

A projekt során Halle utcai parkoló felújítására is sor került.

A Halle utca 5. számú társasház előtti útszakaszon 53 db merőleges várakozóhelyet alakítottak ki. A parkolóépítés miatt az úttest melletti zöldsáv megszűnt, a járda teljes mértékben átépült.

A közvilágítási oszlopok az eredeti helyükön maradtak, 1,50 m széles kiemelt szegélyes középszigettel elválasztva a parkolóktól.

Az északi oldali merőleges parkoló keleti irányban 4 db parkolóhellyel bővült. Az épületek bejárataihoz vezető behajtók megmaradtak.

A beavatkozás miatt nem vágtak ki fákat, a kivitelezés során kiemelt figyelmet fordítottak azok megőrzésére.

A tervezési terület nyugati részén jelölték ki a szelektív hulladékgyűjtő sziget és szemetes konténer helyét.

Ezek a fejlesztések is hozzájárulnak ahhoz, hogy az Európa Kulturális Fővárosa 2023 keretében a tervezett programok magas színvonalon, a legideálisabb környezetben valósuljanak meg.

2. ábra Halle utcai parkoló kialakítása

A projekt keretén belül a veszprémi Mocorgó játszótér felújítására kerül sor, melynek keretében új játszóeszközök kerülnek kihelyezésre.

Telepítendő elemek:

·       kombinált mászóvár
·       kis vonat mászóvár
·       libikóka
·       3 részes hintaállvány fészekhintával és laphintákkal
·       ütéscsillapító felület készítése és betonszegélyek felújítása
·       zöldfelületek rendezése.

A kivitelező cég gondoskodik a létesítmény állagmegóvásáról, hogy a gyermekek rendezett és igényes körülmények között használhassák a területet.

A tervezett fejlesztés szervesen kapcsolódik az Európa Kulturális Fővárosa 2023. projekt célkitűzéseihez, annak irányelveihez.

A kivitelezési feladatokat a „VKSZ” Zrt. végezi.