Ugrás a fő tartalomhoz

Lovassy László Gimnázium fejlesztése

Ekf Vkek Korall

A projekt címe: ,,Lovassy László Gimnázium közösségi tereinek fejlesztése”

A projekt azonosítószáma: ET-INF-2022/280211

Kedvezményezett neve: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

A szerződött támogatás összege: 143.878.657,- Ft

A támogatás mértéke %-ban: 100%

A projekt tartalmának bemutatása: 

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím viseléséhez kapcsolódóan, a ,,Lovassy László Gimnázium közösségi tereinek fejlesztése” című projekt megvalósítására kapott lehetőséget. A pályázat megvalósítása hozzájárul a kulturális örökség védelméhez azzal, hogy a fejlesztéssel érintett ingatlanban megvalósuló programsorozat közösségépítő és közösségfejlesztő hatással bír.

A pályázat keretein belül Veszprém MJV Önkormányzata, mint az ingatlan tulajdonosa, az iskola udvarán belül egy nyitott, közösségi és sport területet alakít ki.

A projekt megvalósításának helyszínéül szolgáló Lovassy László Gimnázium a város nagy hagyományokkal rendelkező középfokú oktatási intézménye, ami Veszprém belvárosának közepén, frekventált helyen található. A fejlesztés a várakozások alapján megszüntetheti az iskola és a belváros közötti fizikai elválasztást, és közelebb hozza egymáshoz az intézmény tanulóit és a város lakóit.  A fejlesztéssel az iskola terei szervesen bekapcsolódhatnak a város közterületi vérkeringésébe.

A projekt központi eleme egy XXI. századi igényeknek megfelelő központi EPDM gumiburkolattal ellátott sportterület kialakítása, ahol a diákokon kívül a szabadidősportolók is el tudják tölteni hasznosan szabadidejüket.

A fejlesztés központi célja, hogy a belvárosi szövetben egy olyan értékes zöldterület jöjjön létre, amelyet nem csak az iskolába járók, hanem helyi fiatalok, idelátogatók is szívesen és szabadon használnak majd.

A támogatásból megvalósítani kívánt beruházás az EKF programsorozat infrastrukturális beruházásai között egy rendkívül látványos elem, aminek kihasználtsága és népszerűsége biztosított az elkövetkező évekre.

Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet elnyert Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata a programsorozat megvalósításával hozzájárul a kulturális örökség védelméhez.