Ugrás a fő tartalomhoz

Kollégium közösségi tér felújítása

Ekf Vkek Korall

A projekt címe: „Kollégium közösségi tér felújítása”

A projekt azonosítószáma:  ET-INF-2022/495507

Kedvezményezett neve: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

A támogatás mértéke %-ban: 100%

A projekt tartalmának bemutatása: 

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím viseléséhez kapcsolódóan, a ,,Kollégium közösségi tér felújítása” című projekt keretében a Stadion utca 20-22. szám alatti, 5496. helyrajzi számú ingatlanban, a kollégiumi közösségi tér és étkező felújítására kapott lehetőséget.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonában álló Stadion utca 20-22. szám alatti, 5496. helyrajzi számú ingatlanon álló Veszprémi Középiskolai Kollégium épülete 1964 óta működik kollégiumként, a gyermekek étkeztetéséről is ebben az épületben gondoskodnak. Több éve fennálló probléma volt a kollégium konyhájának és étkezőjének folyamatos állagromlása. Különösen igaz ez a lapostetős épület szigetelésének elöregedésére, mely csapadékos időszakokban vízelvezetési problémákat, és így az étkező beázását okozta.

A kollégiumi közösségi tér és étkező felújításának célja kettős. Egyrészt elengedhetetlen, hogy a gyermekek rendezett és igényes körülmények között tudjanak étkezni, másrészt rendkívül fontos, hogy a közösségi tér a gyermekek tanórán kívüli közös időtöltését, a szabadidő hasznos eltöltését szolgálja. A felújítás lehetőséget teremt arra, hogy ott a gyermekek részvételével megvalósított, vagy kifejezetten a gyermekeknek szóló kulturális és közösségi programok, nyilvános események megtartására kerüljön sor.

A tervezett fejlesztés szervesen kapcsolódik az Európa Kulturális Fővárosa 2023. projekt célkitűzéseihez, annak irányelveihez, így Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint Kedvezményezett támogatásban részesült a VEB2023 Zrt. részéről.

A támogatásnak köszönhetően az épületrész teljes felületén megújítják a tetőszigetelést, megtörténik az épület részleges homlokzati és lábazati hőszigetelése, valamint festése, a közösségi tér és étkező sportpálya felőli falán lévő ablakok cseréje, új álmennyezet szerelése, valamint a közöségi tér és étkező belső falainak festése.

Annak érdekében, hogy a közösségi tér fiatalos stílust kapjon, és a gyermekek minél inkább magukénak érezzék a teret, annak nyugati falára grafika kerül tervezésre.

A végleges műszaki tartalom alapján a kivitelezési feladatokat a közbeszerzési eljárás során nyertes VeszprémBer Építő Kft. végzi, és várhatóan 2023. őszén már a megújult közösségi teret és étkezőt birtokba vehetik a gyermekek és a pedagógusok.

Kivitelezés kezdete (munkaterület átadás dátuma): 2023. június

Kivitelezés zárása (műszaki átadás átvétel zárásának várható időpontja): 2023. szeptember

Az ingatlan tulajdonosa és egyben a beruházó: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

Kivitelező: VeszprémBer Építő Kft.

Beruházás lebonyolító: Veszprém 2030 Műszaki Infrastruktúra Fejlesztő Kft.