Ugrás a fő tartalomhoz

Ingyenes Wifi hálózat kiépítése

Ekf Vkek Korall

A projekt címe: ,,Pontszerű telekommunikációs fejlesztésekre vonatkozóan Veszprém belvárosában”

Projekt azonosítószáma: ET-INF-2022/260311

Kedvezményezett neve: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

A szerződött támogatás összege: 21.664.375.-

A támogatás mértéke %-ban: 100%

Projekt megvalósításának várható időszaka: 2022.11.01-2023.12.31

A projekt tartalmának bemutatása: 

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím viseléséhez kapcsolódóan, az ,,Pontszerű telekommunikációs fejlesztésekre vonatkozóan Veszprém belvárosában” című projekt megvalósítására kapott lehetőséget.

Az Európa Kulturális Fővárosa év fontos tapasztalat mind a régió, mind az ország számára. Turisztikai, mobilitási és kulturális szempontból is fontos, hogy mérhető legyen például, hogy a vendégek honnan érkeznek és milyen módon közlekednek.

A projekthez tartozó mérési módszerrel mérhetővé válik a hazai és külföldi vendégek száma, a Veszprém belvárosába történő érkezésük módja, napi szinten, napszakokra bontva.

Ennek a módszernek köszönhetően nem csak az EKF évére, hanem a jövőre vonatkozóan is fontos következtetések vonhatóak le a kulturális események, programok vagy akár az egész város vonzerejével, illetve a látogatók által preferált közlekedési módokkal kapcsolatban, amelyek megalapozhatják a hosszú távú fejlesztési stratégiákat és fontos támpontokat nyújtanak a jövőre nézve is kulturális programok, rendezvények szervezéséhez, közösségépítéshez, vagy akár közlekedésfejlesztéshez. A mért adatok természetesen minden esetben anonimizáltak.  

Fontos, hogy a látogatók számára is megfelelő segítséget nyújtsunk a kulturális programforgatagok alatt. Az EKF-évhez kapcsolódó programok információinak könnyebb elérése érdekében a kiemelt rendezvényhelyszíneken – úgymint Veszprém belvárosa vagy a GyárKert Kultúrpark – ingyenes Wifi hálózat épül ki. Így az online információk kinyerése mellett, többek között a programokon résztvevők valós időben oszthatják meg élményeiket. A kiépített Wifi hálózatok az adott városrészeken mindenki számára szabadon elérhetők.