Ugrás a fő tartalomhoz

Csikász Galéria felújítása

Ekf Vkek Korall

A projekt címe: Csikász Galéria felújítása, igazgatóságként működő épület új bejárat kialakítása

A projekt azonosítószáma: ET-INF-2022/235342

Kedvezményezett neve: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

A szerződött támogatás összege: 114.379.800.-

A támogatás mértéke %-ban: 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím viseléséhez kapcsolódóan, Veszprém, Vár utca 17. szám alatti, 236. helyrajzi számú ingatlanon meglévő, országosan védett műemléki épület – jelenleg Csikász Galéria – emeleti részének részleges belső felújítását, valamint az ingatlanon lévő – jelenleg igazgatóságként működő – épület új bejárati kialakítását és belső nyílászárók áthelyezését tervezi megvalósítani a „Csikász Galéria felújítása, igazgatóságként működő épület új bejárat kialakítása” című projekt keretein belül.

A projekt keretében megvalósuló tevékenységek:

– Csikász Galéria épület külső felújítása
– Csikász Galéria részleges belső felújítása, átalakítása
– Igazgatóság új bejárati kialakításának, belső nyílászárók áthelyezése.

A Csikász Galéria jelenleg is Veszprém város egyik közösségi központja, ami magas színvonalon szolgálja a város kulturális életét, felújítása fontos eleme a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozatnak.

A projekt megvalósítása hozzájárul a kulturális örökség védelméhez azzal, hogy a fejlesztéssel érintett ingatlanban megvalósuló programsorozat közösségépítő és közösségfejlesztő hatással bír.

A fejlesztés az EKF programsorozatot követően is hosszú távon hozzájárul Veszprém kulturális kínálatához, hiszen a fejlesztés megvalósítását követően a helyiek és a városba látogatók az elkövetkező 10-15 évben is magas színvonalú létesítményben élvezhetik a különböző kulturális előadásokat.