Ugrás a fő tartalomhoz

Közösségi, szabadidős és gyermekbarát megújítások

Ekf Vkek Korall

A projekt címe: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata EKF 2023 cím viseléséhez kapcsolódó közösségi és szabadidős, gyerekbarát, illetve közbiztonság megújításának előkészítése és megvalósítása

A projekt azonosítószáma: ET-INF-2021/7-4046

Kedvezményezett neve: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

A szerződött támogatás összege: 159.785.000 Ft

A támogatás mértéke %-ban: 100 %

A projekt tartalmának bemutatása:

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata EKF 2023 cím viseléséhez kapcsolódó közösségi- és szabadidős-, gyerekbarát-, illetve közbiztonsági funkciók megújításának előkészítése és megvalósítása.

– A veszprémi Séd-völgyben található Népmesék tematikus játszótér megújítása

– az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozathoz kapcsolódó zöldfelületek megújítása

– az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozathoz kapcsolódó létesítmény megújítása a Séd-völgy frekventált szakaszán

– a VMJV Önkormányzati tulajdonú bölcsődékben és óvodákban a játszókertek funkcionális megújítása, felújítása, új játékelemek biztosítása

– térfigyelő rendszer fejlesztése, bővítése

– karácsonyi köztéri dekorációk beszerzése.

Népmesék játszótér

A Népmesék játszókert területén megvalósul játszóelemek cseréje, a megmaradó elemek felújítása, ütésgátló felületek cseréje, padok és ülőszigetek felújítása, kerítés felújítása, faragott állatfigurák cseréje, járófelületek megújítása, zöldfelületek megújítása.

Átfogó infrastrukturális fejlesztések

A fejlesztések keretében megvalósul egy körforgalom kertészeti rendezése, fasor rekonstrukciók, valamint frekventált városi utak mentén lévő zöldsávok rendezése. A feladat része a városban nagy számban található botanikai ritkaságok egy részének kitáblázása. A fejlesztések hozzájárulnak a városkép javításához, emelik a zöldfelületek minőségét, és összhangban vannak a VMJV Önkormányzata által 2019. szeptemberében elfogadott Veszprémi Zöldfelületi Stratégiával.

Séd-völgy, tó faszerkezet felújítása

A Séd-völgyi tó felett átvezető járda faszerkezete és járófelülete az elmúlt évtizedben elhasználódott, részben átkorhadt. A beruházás keretében a járófelület és az alatta lévő tartószerkezet cseréjét végzik el, a vízben álló tartóoszlopok cseréje nélkül.

Intézményi játszóeszközök felújítása

A fejlesztésben 10 óvoda és 2 bölcsőde érintett. Az intézményekben a játszókertek játék elemeinek funkcionális megújítása, átalakítása és cseréje, új telepítése tervezett.

A megújítások során egyes fa- illetve fémelemek szerkezet megerősítése indokolt, valamint ütéscsillapító felületek megújítása és cseréje is tervezett.

Veszélyes eszközök bontása és cseréje, új eszközök telepítése, továbbá teljesen új játszóeszközök telepítése új helyre, minden esetben új tanúsítvánnyal.

Térfigyelő kamerák

4 új helyszínen térfigyelő kamerákat telepítenek a közbiztonság javítása érdekében. Kiemelt figyelmet fordítva az illegális hulladéklerakók felszámolására, ezért ezek környezete is megfigyelésre kerül.

10 helyszínen fejlesztik a meglévő rendszert. Az alacsony felbontású kamerákat nagyobb felbontású, éjszaka is színes képet adó eszközökre cseréljük.

Az elavult mikrohullámú átjátszók helyett modernebb, megbízhatóbb eszközökre váltanak, ezzel növelve a megbízhatóságot.

Karácsonyi köztéri dekorációk

A meglévő díszvilágítási eszközök túlnyomó része 10 évnél régebbi. Ezek működése bizonytalan, az aktuális trendeknek sem felelnek meg, ezért 5 új helyszínen, forgalmas útvonalak mentén telepítenek díszeket.

A Szabadság téren, és a Rákóczi utcában lecserélik a régi eszközöket.