Ugrás a fő tartalomhoz

Felkészülés az EKF nyitórendezvényre

Ekf Vkek Lila

A projekt címe: Felkészülés a veszprémi EKF nyitórendezvényre – 1. ütem

A projekt azonosítószáma: ET-PRG-2022/213082

Kedvezményezett neve: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

A szerződött támogatás összege: 14.870.605 Ft

Megvalósítás időszaka: 2022. április 1 – 2022. szeptember 30.

A támogatás mértéke %-ban: 100%

A projekt tartalmának bemutatása

Stratégiai tanácsadás igénybevétele a 2022 szeptemberben megrendezendő, Európa Kulturális Fővárosainak szakmai találkozójára, és a 2023 januárban megrendezendő EKF nyitórendezvényre való felkészüléshez kapcsolódóan.

Kenyérlelke Fesztivál megszervezése (2022), (A Fesztiváltól további információk a www.kenyerlelke.hu honlapról elérhetőek)

Jutasi Őrmester túra megszervezése (2022), mely egy nagy hagyományú, évtizedekkel ezelőtt, civil kezdeményezésre létrejött program, amely Veszprém és környezete egyedülálló természeti, kulturális és katonai értékeinek felelevenítését célozza.

Az útvonal áthalad több olyan ponton, ami alkalmas a Veszprémben 25 évig működő Jutasi Altisztképző Iskola emlékeinek felidézésére is. A túrát hagyományteremtő szándékkal, némileg megújulva és átalakítva 2014 és 2019 között minden évben meghirdettük a veszprémi általános-és középiskolás diákok részére.

A főbb szempontok változatlanok: mivel ez teljesítménytúra, minden résztvevő diák és csapata is emléktárgyat, emléklapot kap. Verseny az iskolák között zajlik.