Ugrás a fő tartalomhoz

VMJV infrastrukturális fejlesztési feladatok

Ekf Vkek Korall

A projekt címe: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának infrastrukturális fejlesztési feladatainak ellátása az Európa Kulturális program megvalósításához kapcsolódóan – Laczkó Dezső Múzeum, Hősi Kapu kulturális célú fejlesztése, Kádár utcai parkoló létesítése

A projekt azonosítószáma: ET-INF-2021/3-4046

Kedvezményezett neve: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

A szerződött támogatás összege: 1. 994. 667. 040 Ft

A támogatás mértéke %-ban: 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A pályázat megvalósítása hozzájárul a kulturális örökség védelméhez azzal, hogy a fejlesztéssel érintett ingatlanokban megvalósuló programsorozat közösségépítő és közösségfejlesztő hatással bír. Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet elnyert Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata a programsorozat megvalósításával hozzájárul a kulturális örökség védelméhez.

Hősök kapuja felújítás

A Hősök kapuja Veszprém várostörténeti és turisztikai jelképe. A Hősök kapuja a Várba vezető funkciójával emlékmű jellegű, magában az épületben az alsó és emeleti szinten múzeum, kiállító terem működik, fent pedig kilátó terasz (tetőterasz) található. 

A projekt során a tetőterasz beázás elleni szigetelésének és a falak felszívó nedvesség elleni védelme kerül kialakításra.

Laczkó Dezső Múzeum felújítás

A projekt során a múzeum külső homlokzatainak és belső – alapvetően kiállító – tereinek megújítása, az épület akadálymentesítése, vízszigetelési problémák megoldása, energetikai felújítás, részleges akadálymentesítés, gépészeti- és belső elektromos hálózat megújítása, belső helyiségek átalakítása biztonságtechnikai korszerűsítés, valamint az épület fűtési rendszerének átalakítása, korszerűsítése történik meg.

Kádár utcai parkoló

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata nagyon lényeges szempontnak tartja, hogy a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 rendezvénysorozat szolgáltatásai és azok helyszínei mindenki számára egyenlő eséllyel hozzáférhetők, elérhetők legyenek.

A belvárosi parkolási gondok megoldását szolgálná az új fejlesztés, egyben központi elhelyezkedésével a kulturális programok helyszínei, a Eötvös Károly Megyei Könyvtár, a Petőfi Színház is kulturált és ingyenes parkolási lehetőséget kaphat a fejlesztéssel.

A meglévő, használaton kívüli és rossz műszaki állapotban lévő sportpálya hasznosítása során parkolókapacitások kiépítése történik meg. A projekt során 97 + 3 férőhelyes parkoló kerül kialakításra.