Ugrás a fő tartalomhoz

VMJV Kulturális tartalomfejlesztés – 2023/3.

Ekf Vkek Lila

A projekt címe: VMJV Kulturális tartalomfejlesztés 2023 (3. csomag)

A projekt azonosítószáma: ET-PRG-2022/699375

Kedvezményezett neve: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

A szerződött támogatás összege: 117.236.300 Ft

Megvalósítás időszaka: 2023. május 1 – 2023. december 31.

A támogatás mértéke %-ban: 100%

A projekt tartalmának bemutatása

A projekt keretében az alábbi tevékenységeket valósítjuk meg:

1. XXVII. Országos Főépítészi konferencia szervezése (Veszprém, 2023. szeptember 13-15.)

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata a Magyar Főépítészek-Országos Főépítészi Kollégium – Egyesületével közösen főszervezője a XXVII. Főépítészi Konferenciának, amely egy kulturálisan pezsgő, dinamikusan fejlődő és értékeiben gazdag városban, Veszprémben kerül megrendezésre 2023. szeptember 13. és 15. között.

2. Közösségi tervezés és bevonás az Egyetemi és Cholnoky városrészekben

A közösségi tervezés és bevonás célja VMJV által megvalósuló infrastrukturális beavatkozások megalapozása a két városrészben. A két városrész XX. század második felében épült megvalósult várostervezés épített örökségének a része, ahol egy innovatív eddig nem alkalmazott lakossági bevonás mellett szeretnénk a további fejlesztési irányokat megalapozni.

Egy olyan közösségi tervezési folyamatot indítunk el, melyben az adott városrészeken élők megszólításával, aktív bevonásával készítjük elő az infrastrukturális beavatkozásokat, hogy azok valós igényeken alapuló, társadalmilag elfogadott fejlesztések legyenek, és támogassák a meglévő helyi közösségek kialakulását, megerősödését, és erősítsék a társadalmi kohéziót azzal, hogy feloldják az egyes érdekcsoportok közötti konfliktusokat.

3. A V-Busz Kft. helyi személyszállítási közszolgáltatási tevékenysége keretében az Európa Kulturális Fővárosa program népszerűsítése az EKF arculat megjelenítésével.

4. Kulturális programtámogatások továbbadása

– Filharmónia koncertek támogatása: A Filharmónia koncertek programkínálat megjelenítése kiemelt támogatási cél városunkban. A több évtizedes hagyományra visszatekintő klasszikus zenei hangverseny-sorozat veszprémi helyszínén megrendezett felnőtt és ifjúsági bérlet részeként a két művészeti félévadban 3 felnőtt koncert és 3 féle műsorral szervezett ifjúsági koncertsorozat kerül megrendezésre az EKF évben, az EKF2023 programsorozathoz kapcsolódva.

– Bereményi Géza – Kovács Krisztina: „Apacsok” előadás színpadra vitelének második fázisa: megvalósítási szakasz főpróbahéttel, előadással, a közönség bevonásával, és a Bereményi hét programjaival veszprémi városi helyszíneken.